Zonwerende folie laten plaatsen

Zonwerende folie laten plaatsen

Zonwerende folie is een slimme en kosteneffectieve oplossing om uw huis koel te houden en tegelijkertijd te besparen op energiekosten. Als u op zoek bent naar een manier om de hitte van de zon buiten te houden en uw interieur te beschermen tegen schadelijke UV-straling, dan is het laten plaatsen van zonwerende folie een uitstekende optie. In dit artikel bespreken we wat zonwerende folie is, hoe het werkt en waarom het een verstandige investering kan zijn voor uw huis.

Wat is zonwerende folie?

Zonwerende folie is een dunne laag folie die op de ramen van uw huis wordt aangebracht. Het is meestal gemaakt van polyester of een combinatie van materialen die speciaal zijn ontworpen om de warmte van de zon te weerkaatsen en schadelijke UV-straling te blokkeren. Deze folie is verkrijgbaar in verschillende tinten en stijlen, zodat u de mate van warmtewering en privacy kunt kiezen die het beste bij uw behoeften past.

Hoe werkt zonwerende folie?

Het principe achter zonwerende folie is vrij eenvoudig. Wanneer zonlicht op uw ramen valt, wordt een groot deel van de warmte geabsorbeerd door het glas. Deze warmte wordt vervolgens naar binnen gestraald, waardoor de temperatuur in uw huis stijgt. Zonwerende folie helpt dit proces te voorkomen door het grootste deel van het zonlicht te weerkaatsen voordat het het glas bereikt.

Bovendien blokkeert zonwerende folie tot wel 99% van de schadelijke UV-straling. Dit is niet alleen goed voor uw huid, omdat het de kans op huidkanker en veroudering vermindert, maar het beschermt ook uw interieur. UV-straling kan meubels, vloeren en kunstwerken vervagen en beschadigen. Met zonwerende folie kunt u de levensduur van uw waardevolle bezittingen verlengen en ze in optimale staat houden.

Voordelen van zonwerende folie

 1. Zonwerende folie kan de temperatuur in uw huis aanzienlijk verlagen, vooral tijdens warme zomerdagen. Hierdoor kunt u comfortabeler leven zonder afhankelijk te zijn van airconditioning, wat resulteert in lagere energiekosten.
 2. Omdat zonwerende folie uw huis koeler houdt, hoeft uw airconditioningsysteem minder hard te werken. Dit vertaalt zich in een lagere energierekening, waardoor u op de lange termijn geld bespaart.
 3. Zoals eerder vermeld, blokkeert zonwerende folie schadelijke UV-straling, wat gunstig is voor uw gezondheid en uw interieur.
 4. Zonwerende folie helpt ook om de hinderlijke schittering van de zon op uw elektronische schermen en andere oppervlakken te verminderen, wat het kijkcomfort verbetert.
 5. Afhankelijk van de gekozen tint van de folie, kan het ook dienen als een extra privacy-laag voor uw huis, zodat nieuwsgierige blikken worden geweerd.

Het laten plaatsen van zonwerende folie

Het proces van zonwerende folie laten plaatsen is relatief eenvoudig en kan in de meeste gevallen door professionals worden uitgevoerd. Hier zijn de algemene stappen:

 1. Een professioneel team zal uw ramen inspecteren om de afmetingen te meten en de staat van het glas te beoordelen.
 2. U kunt samen met de experts de gewenste folie selecteren op basis van uw behoeften en voorkeuren.
 3. De ramen worden grondig gereinigd om vuil, stof en vet te verwijderen, zodat de folie goed kan hechten.
 4. De zonwerende folie wordt voorzichtig op het glas aangebracht en gladgestreken om eventuele luchtbellen te verwijderen.
 5. De folie heeft wat tijd nodig om volledig te drogen en goed aan het glas te hechten. Gedurende deze tijd moet u vermijden de ramen te openen.
 6. Na het drogen zal het team de folie controleren om er zeker van te zijn dat alles perfect is aangebracht. Eventuele randen worden netjes bijgesneden.
Zonwerende folie laten plaatsen
Schuiven naar boven